Followers

Wednesday, December 19, 2012

Soalan yang selalu ditanya..

Salam semua..

Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa Amy tak update blog/website dll kan?
Sebenarnya Amy lebih gemar menghabiskan masa di Facebook kerana mudah & cepat. Tetapi Blog tidak diabaikan cuma kepadatan jadual kadangkala buat Amy tak sempat nak blog.

Kebiasaanya apabila Amy sering membuat soalan ramai bertanya soalan yang sama dan di sini Amy ingin menjawab soalan2 tersebut untuk anda.

1. Kenapa Amir takde dalam gambar ni (rujuk kepada bunting Uk's sekarang hanya berempat)?

Jawapan: Kerana Amir sudah meninggalkan Uk's pada tahun 1997. Hampir 11 tahun Uk's terkubur maka Amy, Amirul & Denil terpaksa teruskan perjuangan.

2. Siapa pengganti Amir/ penyanyi sekarang?

Jawapan: Sebenarnya Uk's kini tiada pengganti.. Pada awalnya Amy bercadang ingin mencari seseorang yang boleh menggantikan tempatnya namun suara Amir yang unik sukar dicari pengganti. Malah kini penyanyi baru lebih sinonim dengan LUPA DIRI maka Amy ambil keputusan mencari penyanyi undangan. Seperti Meet Uncle Hussien.. Uk's tiada penyanyi tetap.. sesiap sahaja yang mampu menyanyikan dengan baik maka Amy akan membawa dia ke show.

3.Lagu terbaru Uk's?

Jawapan: Lepaskanmu kerna terpaksa ciptaan Amy Uk's sendiri.


4. Siapakah penyanyi lagu Lepaskanmu kerna terpaksa?

Jawapan; Sebenarnya Amy cipta lagu ini semasa putus cinta tahun 2007. Sewaktu itu anak didik Amy iaitu Shark juga putus cinta. Jadi Amy beri mandat kepada beliau menyanyikan lagu itu kepadanya. Nama beliau ialah Shark. Beliau merupakan penyanyi lagu ini.

5. Kenapa tidak menggunakan Shark sebagai penyanyi Uk's?

Pada tahun 2009 kami bersama membuat album kompilasi di bawah Uk's Production di mana Amy selitkan lagu Lepaskanmu kerna terpaksa. Pada tahun yang sama juga beliau undur diri kerana mahu berkahwin dan tidak dapat beri komitmen. Amy akur. Pada tahun 2010 Amy selitkan lagu ini di dalam album Uk's Kembali Berbisa sebagai penghargaan kepada dia. Namun Amy tak menyangka lagu ini menjadi HITS di seluruh Malaysia. Alhamdulillah.

Banyak lagi soalan... Tapi jika anda nak tahu bole saja ajukan di email amyuks@gmail.com


No comments: